Monday, 02.06.2023, 2:30 AM
Institute of Polymers Project Forums
Site menu
Catalog categories
My files [23]
Our poll
Rate my site
Total of answers: 6
Main » Files » My files

Информационен Бюлетин 20
[ ] 06.21.2010, 12:12 PM

Договор № 51/17.06.2008

"Подкрепа за развитие и реализация на докторанти, пост-докторанти и млади учени в областта на полимерната химия, физика и инженерство

по схема за безвъзмездна помощ BG051PO001/07/3.3.-02,

ОП "Развитие на човешките ресурси”, Европейски социален фонд

           

В рамките на специализирания лекционен курс бяха представени две лекции – „Геловопроникваща хроматография/светлоразсейване – от относително към абсолютно охарактеризиране на макромолекули” от ст.н.с д-р Христо Новаков и „Възможности на аналитичната ултрацентрофуга при изследване на молекулномасовите характеристики и агрегирането на макромолекулите” от ст.н.с д-р Даринка Христова. Първият доклад бе придружен от два часа практически занимания.

            Финансово бяха подпомогнати Георги Георгиев и Антония Тончева за покупка на химикали и Георги Георгиев, Мая Станева и Десислава Будурова за покупка на канцеларски консумативи. Със средства по проекта бяха заплатени курсове по английски език на Ирена Борованска, Евгени Иванов и Георги Георгиев.

            Изцяло бяха поети разходите по престоите на Евгени Иванов и Силвия Димова съответно в Макс Планк Института за изследване на желязото в Дюселдорф, Германия и в лабораторията по Макромолекулна химия и органичен катализ на Университета в Лиеж, Белгия, където те са провели експерименти с апаратура и оборудване, които не са налични в България. Частично бе подпомогнат Михаил Михайлов за участието му в семинар, организиран от Българска асоциация Каучукова промишленост и проведен в гр. Царево.

Започна подготовката за Втората постерна сесия „Младите учени в света на полимерите”, която ще се проведе на 3 юни 2010 год..

 

31 май 2010 год.

Станислав Рангелов

Category: My files | Added by: Admin
Views: 1124 | Downloads: 0 | Comments: 1 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Login form
Search
Site friends
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Copyright MyCorp © 2023

Create a free website with uCoz